tiistai 7. lokakuuta 2014

Viikonlopun käsitöitä ja käsityömessuilua

Ehdin ja tein viikonloppuna hurjan paljon kaikkea, vaikka olinkin suurimman osan ajasta pois kotoa. Lauantaiaamuna valmistuivat ensimmäiset lapaset sitten seiskaluokan. Edellisenä viikonloppuna netin ollessa poikki aioin selata vanhat Novitat läpi. Pääsin ensimmäisessä lehdessä malliin viisi. Kevät 2012, malli viisi, virkatut lapaset. Silloin aikoinaan niitä ihastelin, mutta en osannut virkata, eikä tullut mieleenkään, että voisin opetella.


Näistä piti tulla pikainen projekti, onhan lankakin paksua Isoveliä. Virkkasin taitteen yli, totesin että aika tiukka on, purin, aloitin alusta isommalla koukulla, virkkasin taitteen yli, totesin että melkoinen lapio, purin ja aloitin vielä kerran alkuperäisellä puikolla löysemmin virkaten. Napit ovat tilapäisratkaisu, kun puisia en tähän hätään löytänyt. Helppo ja kiva malli.


Sunnuntaina pyörähdin Seinäjoella Käsityömessuilla. Olihan siellä vaikka mitä ihanaa, mutta mukaan tarttui vain muutamia ostoksia ja paljon inspiraatiota ja ideoita. Design Pylsyn tiskirättejä katselin jo viime vuonna ja nyt nappasin pari mukaan. Käsittääkseni ovat sekä konepestäviä että biohajoavia. Nuo ihanat kuviopuunapit ovat PaaPii Designilta, olisi pitänyt ostaa enemmän. Epämääräiset möykyt kuvassa ovat ihon kuorintaan, ihanan tuoksuisia.


Sunnuntai-iltapäivänä otettiin koira mukaan ja lähdettiin tuonne kallioille haahuilemaan, koska halusin oksia. Ne odottelevat tuolla terassilla jatkoa.


Eilen aamulla mittari näytti taas pakkasta. Olin aika onnellinen, että sunnuntaina puikoille pääsi pipon alku. Sainkin sen eilen valmiiksi, mutta vähän se kiristää päässä. Onneksi se oli nopea tehdä, ei niin harmita purkaa ja aloittaa alusta isommalla silmukkamäärällä. Ja lupaan, ettei se ole sinapinkeltainen!


Ei kommentteja: