perjantai 17. lokakuuta 2014

Perunarieskat

Tässä jokin aika sitten oli paljon puhetta roskiin heitetyn ruuan määrästä. Itse yritän tehdä ruokaa niin, että se tulisi myös syödyksi. Toisinaan se on melko haasteellista, meillä kun ruokaa tehdään kerralla paljon, että siitä riittäisi myös eväiksi, eikä joka päivä tarvitsisi töiden jälkeen alkaa kokkailemaan. Ruuan heittäminen roskiin ärsyttää niin paljon, että jämäruokaideoita on kertynyt paljon. Tässä yksi lemppari, perunarieskat.


En ole pahemmin perehtynyt rieskojen leipomiseen, joten ohjeen oikeaoppisuudesta en tiedä, mutta tällä olen aina omani tehnyt.

Perunarieskat

3 dl jämämuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
2-3 dl vehnäjauhoja

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Jos muusi on oikein jämäkkää, sitä voi ohentaa maidolla. Taikinaa jaetaan pellille ja taputellaan jauhotetuin käsin ohuiksi lätyiksi. Rei'itetään haarukalla ja paistetaan 275 asteessa n. 8 min.

Ei kommentteja: