keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Jämälankojen virkkailua

Joskus ennen villatakkia päätin opetella siksak-virkkauksen, koska sellaiselle olisi vähän suunnitelmia, kunhan tässä ehtii. Olen kokeillut kerran, lopputulos oli kummallisen mutkitteleva ja epämääräinen. Tällä kertaa löysin hyvän ohjeen ja samalla idean testata siksakkia tiskiräteillä. Hirmuisen kätevää tällainen, opetella uutta ja tuhota samalla järjestelmällisesti bambulankojen jämät.


Ensimmäinen rätti ja jämäkerät, joskus ajalla ennen villatakkia. Miten niin vähän jäänyt tämä(kin) roikkumaan?


Noista jämistä sai neljä tiskirättiä. Valkoinen ja vihreä loppui kokonaan, muita jäi sellaiset peukalonpään kokoiset nyssykät.


Näitä tehdessä ei taas voinut kuin ihmetellä, mikä on saanut ostamaan kahta eri sävyistä sinistä, kun enhän siitä edes pidä. Tumma turkoosi, vihreä ja musta jotain lankakauppakamaa, ärsyttävästi aukeilivat säikeet virkatessa. Loput Novitaa.


Tuo vihreä-valkoinen on oma lemppari. Vähän syö kesken loppunut vihreä lanka perfektionistimieltä, mutta en ollut riittävän ahkera purkaakseni ja virkatakseni keskelle kapeamman raidan. Tuskin se tiskipöytä tietää, minkälaisella rievulla sitä pyyhkii.

Ei kommentteja: