keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Eipä tullutkaan ikuisuusprojektia

Uusimmassa Novitassa oli ihanan muhkea palmikkoneuletakki. Nyt se on jo täällä (olenko ainoa, jota ärsyttää nykyinen tapa siirtää KAIKKI lehden ohjeet nettiin heti julkaisupäivän jälkeen?). Tuon takin kohdalla ajattelin heti viileitä ja valoisia kesäöitä, jolloin valvotaan terassilla tai laiturilla aamuyöhön. Unohdetaan se tosiasia, että todennäköisesti silloin on järjettömän kylmä ja jos ei ole, hyttyset syövät suurien silmukoiden välistä.

11 kerää lankaa tuntui kyllä hurjalta määrältä, vaikka Jokea onkin vain 50 g kerässä. Kerrankin ajattelin olla fiksu ja ostin muutaman kerän kerrallaan, ettei mene kaikki hukkaan, jos tekele jää roikkumaan puikoille useiksi vuosiksi (kuka sanoi, että se täksi kesäksi valmistuisi). Noh, sen verran suuri oli inspiraatio, ettei kaupan hyllyllä ehtinyt edes värjäyserä vaihtua.


Olen täysin rakastunut tuohon! Ja järkyttynyt siitä, ettei sen tekemiseen kulunut kuin 10 päivää (joista suurin osa vain iltoja). Luonnonvalkoinenkin on toki valkoinen ja 100 % villa vaatii käsinpesun, joten pientä stressiähän tuon käyttäminen taitaa aiheuttaa.

Muutama takkia neuloessa tehty huomio:

- silmukkamerkit olis tosi jees, vaikka klemmarit ajoivat saman asian
- kannattaa ihan tarkkaan seurata, kumpaan suuntaan ne nuolet ruutupiirroksessa kallistuvat
- seurausta edellisestä: neuleen purkaminen vain palmikon osalta muutama kerros alaspäin on täysin järjetöntä
- päättelemättömiä reunoja silmukoidessa kannattaa olla tarkkana, että tekee sen oikealle puolelle
- jos kuitenkin joutuu sauman purkamaan ja tekemään uudestaan, ei ehkä kannata tehdä välissä jotain muuta, ettei silmukoi taas sille väärälle puolelle
- kannattaa ehkä ohjeen mukaan pingottaa ja sumuttaa (mikäli tuollaisen oikeasti saa johonkin nuppineuloilla pingotettua) ennen kappaleiden yhdistämistä, eikä vain laiskana höyryttää lopuksi

2 kommenttia:

Mrs.Marple kirjoitti...

Täytyy kehua edelleen upeaksi!

Ja siis että 10 päivää??
Nyt nolottaa..
Nimim. Mulla tuolla oma neuletakki odottaa edelleen varmaan jo neljättä vuottaan. Taitaapi mennä purkuun.

Miia kirjoitti...

On mullakin toinen neuletakki ollut kesken melkein vuoden ja se kyllä menee purkuun. Tosin ajattelin aloittaa alusta, vaihtaa värien järjestystä (en tiedä, miten oon kuvitellut pääväriksi petroolin sinapinkeltaisen sijaan). Ehkä sekin siitä valmistuu, kun koin ahaa-elämyksen sileän neuleen kanssa. Jostain syystä ohjeiden mukaisesti neulottuna sileässä tasoneuleessa mun oikeat silmukat on tullut kiertäen, ja se hidastaa järjesttömästi.