lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappuherkuttelua

Täällä on herkuteltu urakalla vapun ja pitkän viikonlopun kunniaksi. Eilen paistoin perinteisesti munkkeja. Talo ei palanut tälläkään kertaa, ja kummasti tuo urakka tuntuu vuosi vuodelta pienemmältä. Simakin onnistui hyvin.


Tänään oli vuorossa Eikun järkkäämää vappubrunssia. Tein sinne perunasalaattia varhaisperunoista ja mansikka-raparperibritan. Britakakkua tuli kokeiltua ensimmäisen kerran vuosi sitten, ja samalla ohjeella mentiin nytkin.

 

Raparperihillokkeen tein viime kesän (?) Ruokapirkan ohjeella. Veden jätän pois, raparperista irtoaa nestettä kuitenkin sen verran. Tällä ohjeella tulee ihanan kirpsakkaa. Olen täysin ihastunut noihin takakansien piirroskuvin kuvitettuihin ohjeisiin, siksi tuokin on tallella. Pitäisi kehystää, jos vain joskus muistaisi kehyksen ostaa.


Pohjan ohje löytyy täältä. Tuo on sitten for dummies -tyylillä, järjettömän rasittavaa löytää ohjeesta itse asia. En edes tiedä, miksi olen tuolla ohjeella alkanut tehdä, mutta hyvää tuli, joten en muuta ole kokeillutkaan. Tällä kertaa mentiin ulkomaalaisilla mansikoilla ja raparperilla, seuraavaan ehkä saa jo omalta pihalta.

Ei kommentteja: