keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kesän (ja elämäni) ensimmäinen raparperikiisseli

En ole koskaan tehnyt raparperikiisseliä, en ehkä edes syönyt. Meillä kotona raparperistä tehtiin piirakkaa ja mehua mansikan kanssa. Minua ja siskoani kiinnostivat lähinnä isot lehdet ja mahdolliset sammakot niiden alla.


Tuolla pihalla kasvaa nyt raparperi (jopa ihan omasta tahdostani) ja siitä piti ensimmäiset varret käyttää. Näin myöhään siksi, että se vasta keväällä siirrettiin. Muru tahtoi kiisseliä ja sellaista se nyt saa. Luotin raparperin ja mansikan yhdistelmään.

Kesäkattilalla piti tietysti keittää.


Mansikat otin pakasteesta, vaikka kotimaisia olisi tuoreenakin saanut. Ne eivät ikinä olisi selvinneet kattilaan saakka.


Raparperi-mansikkakiisseli

8 dl raparperia pilkottuna
9 + 1 dl vettä
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 rkl perunajauhoja
5 dl mansikoita lohkottuna

Keitä raparperin palat sokerin, vanilliinisokerin ja veden (9dl) kanssa hajoavan pehmeiksi. Lohko jäiset/tuoreet mansikat. Sekoita perunajauho kylmään veteen (1dl). Ota kattila liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna vielä pulpahtaa. Sekoita mansikat kiisselin joukkoon ja kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria, ettei tulisi kuorta. Tarjoa kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Onpa hyvän näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi