torstai 25. kesäkuuta 2015

Tossukat

Juhannukseen sisältyi vähän autossa istumistakin. Harvemmin tulee matkoilla neulottua (kesäisin tykkään katsella taloja ja pihoja, ja talvisin on pimeää), mutta tällä kertaa istuin yksin takapenkillä, joten siinähän se meni.


Kesä on ollut sen verran kummallinen tänä vuonna, että huomasin ensimmäistä kertaa kaipaavani nilkkasukkia, villasukkina siis. Varpaita vähän palelee, vaikkei muuten nyt niin kylmä olekaan. Ja koska aina on kiva iskeä monta kärpästä yhdellä iskulla, käytin pois jämälankaa ja kokeilin Facebookin Voihan villasukka! -ryhmässä vastaan tullutta pintaneuletta, vaikka tiesin, ettei se tuossa langassa erotu.


Lanka on kirppikseltä pallokeränä ostettua ja oletin koko ajan sen olevan Novitan Nostalgiaa, niin samanlailla nuo eriväriset säikeet menivät. Eipä vaan ollutkaan. Neuletuntuma oli enemmän Isovelin tapaista, vaikkei tuo lanka paksulta vaikuttanutkaan. Koska minähän en pura, jäi varsi hieman löysäksi 12 silmukalla per puikko, mutta kaventelin sitten kantapään jälkeen vähän reilummin. Niinpä nilkkasukista tuli tossukat, mutta en valita.


Ps. Yhden (vajaan) jämälankakerän tuhoaminenhan oikeuttaa neljän uuden ostamisen vai mitä?

Ei kommentteja: