tiistai 31. maaliskuuta 2015

Voi valepalmikko minkä teit

Viime viikkoina on kerinnyt vaivaamaan niin flunssa kuin selkä- ja niskakivut. Kumminkin koittanut jotaki tehdä, mutta jotenkin ei oo huvittanu ja saanu mitään aikaseks.
Näillä olo jo helpottu kummasti. Hyvin aukes tukkonen nenä pirtsakalla lime- sitruuna teellä ja pikkasen vielä sitruunaa lisää sekaan ni oi ku oli hyvää!
Sain vielä mieheltäni kukkia piristykseksi. Tuolloin oli muuten niitä super hienoja päiviä ja ai että ku ottiki päähän ku ei oikeen tohtinu pihallakaan olla, ku oli niin räkänen olo.
Käväsin siinä sitten kaupassa ku rupes ahdistamaan neljän seinän sisällä oleminen ja nämä tarttui mukaan. Jotenkin viehätyin erityisesti tuosta 7- veikan raitalangasta. Pidän paljon harmaasta ja sen eri sävyistä ja tuossahan kerässä niitä on. Sitten mukana sopivasti myös väriä. 

Viime aikoina olen törmännyt useasti malleihin, joissa on käytetty valepalmikkoa. Perinteinen palmikko on todella kaunis ja melko simppeli tehdäkkin, mutta se apupuikolla pelleily on kyllä pidemmän päälle aika uuvuttavaa. Joten ei muuta kun ohjetta kehiin ja puikot sauhuumaan!
Kyllähän se palmikolle näyttää. Ajattelin tehdä perus joustinneuleen tilalle tuota valepalmikkoa.
 Valepalmikkoon on todella simppeli ohje ja se on tässä:

1.-3. krs: 2n, 3o, 2n, 3o jne toista koko krs

4. krs: 2n, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 2 seuraavaa oikein ja vedä sitten neulomatta nostettu silmukka neulottujen (2 silmukan) yli, jne. toista tätä koko krs

5. krs: 2n, 1o, langankierto, 1 oikein, 2n, 1o, lk, jne toista koko kierros


Eli tuo valepalmikko on 5s jaollinen. Itse olen neulonut tuon langankierron niin, että tuohon palmikkoon muodostuu reikä. Tekee mielestäni palmikosta siromman näkösen. Se on varmasti makuasia ja sen voi neuloa niinkin, ettei reikää tule. 
Tämmöset näistä tuli. Oikein mukavat ja tuo valepalmikko käy joustinneuleen siaan hyvin. Ja oon aivan ihastunu tohon palmikkoon! Tosi nopee tehä ja helppokin vielä. Ton langnkierron ansiosta hippasen sirompaa jälkeä ku tavllinen palmikko. Kannattaa kokeilla. 
 Meinaa täällä jo seuraavaa pukkaa!! :)

Ei kommentteja: