keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoo

Hermot ei oo varmaan ikinä menny näin pahasti, kun näitten sukkien kanssa. Tämä seiskaveikan viidakkolanka ei ole nyt mielestäni aivan siitä onnistuneimmasta päästä. Onneksi nyt vihdoin ja viimein sain kumminkin jotain aikaseksi. Aloitin ensimmäisen kerran sukkaa tehden 12s per puikko. Hetken neulottuani ihmettelin kuinka " seepralanka" alkoi muistuttamaan dalmaatialaislankaa. Sukan alkuun jo alkoi muodostua jättikokoinen iso musta laikku ja muuten sukka olikin valkoinen. Vielä hetken jatkoin neulomista, jolloin totesin, ettei tuo laikun kohta muutu mihinkään, vaan jatkaa vaan kasaantumistaan samaan kohtaan. Ei muuta ku purkuun. Onneks tossa vaiheessa olin vasta tekemässä sukanvartta.

Noh, toisella kertaa 12s per puikko ja ajattelin vaihtaa langan aloituskohtaa. Pian huomasin kumminkin sukan varteen mudostuvan paksun "spiraalin" mustan rannun, joka ei myöskään näyttänyt järin ihanalta. Tässä vaiheessa aattelin, että ostamassani kerässä on jotain vikaa ja aloin vähän netistä katselemaan muitten kokemuksia. Kappas, en ollutkaan ainoa! Tekeleitä oli monen laisia, laikullisia ja raidallisia. Joo vyötteessähän lukee " kuviointi vaihtelee tuotteen koon mukaan". Kumminkin kyseessä on seepralanka, joka (siis seepra) on mielestäni raidallinen, eikä laikullinen? Harmi ku ei tullu otettua kuvia noista kahdesta yrityksestä.

Ajattelin, että vielä kerran kokeilen ja heitän vaikka koko kerän roskiin jos ei nyt onnistu. Aloitin 14s per puikko. Jos silmukkamäärän vaihto auttaisi.
Vihdoinkin alkoi näyttämään järkevälle ja raitaa pukkas! Ilmeisesti toi silmukkamäärä ratkas ongelman. Yleensä vaan satun naistensukat tekemään 12s per puikko. No näistä tulkoon sukat vaikka isälle.
Kärkikavennusten aikana huomas hyvin kun silmukkamäärä väheni 12s per puikko, alko taas muodostua tuo laikku tohon jalkapohjaan. Sitten taas siitä vähempi silmukkamäärä teki ihan raitaa. En ymmärrä!
Tällaset niistä nyt sitte tuli. Iskälle just hyvät. :) Oli pikkasen kettumaiset, mutta tulipahan tehtyä!

Sitte lopuks karvakamuista kuvaa. Kissa fiilistelee takan edessä. Taitaa olla vielä aika lämmin. Viikonloppuna koissu sai vähä aivopähkinää. Kyllä sai peli kyytiä!

1 kommentti:

Suvi Suvinen kirjoitti...

Mulla ei pää riittäs nuihin seeproihin sun muihin. Ajoittain osaan olla niin pilkunn***ija ja pakko-oireinen, ettei sellaset laikut ja läntit tulis kuuloonkaan. Sit kuitenkii raitalankojen kanssa en ole kyllä koskaan viitsinyt mätsätä raitoja, se sitten ei yhtäkkiä haittaakaan yhtään :D. Vuoden eka sukkapari tuli täysin vahingossa aikalailla millilleen samaraitaisiksi, tais olla planeetat oikeilla paikoilla.