sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kevätsukat

Jokin aika sitten tunsin pakottavaa tarvetta saada yhdistää sinapinkeltaista ja vaaleanpunaista. Nallea olisin halunnut, koska siinä sinapinkeltainen on täydellisemmän värinen, ja lanka muutenkin enemmän itseä miellyttävä. Vaaleanpunainen kuitenkin väreistä puuttui, joten ei muuta kuin 7 veljestä tarjouksesta useampikin kerä.


Jokseenkin hämmentävää valita viisi väriä, joista kolmea ei ikinä käyttäisi yksistään.


Niin kiire oli saada kuvata, että tuli sitten neulottua ensimmäinen kuviokin väärin. Onneksi aina voi purkaa.


Herkullinen väriyhdistelmä ja aurinko, pakkohan sitä oli napsaista kuvia jo keskeneräisenä.


Kirjoneule ei ole vahvinta alaani. Ymmärrän kyllä, miten se tehdään, mutta toteutus ontuu. Neule jää helposti löysäksi liiallisen kireyden pelossa. Ja nuo langanjuoksut! Osaan kyllä kiepautella lankoja pidemmissä juoksuissa, mutta joku kirjoneuleasiantuntija valaiskoon, miten se tehdään ilman, että sidottava lanka vilkkuu silmukoiden välistä. Minusta se yksinkertaisesti pilaa kaiken ja jätän mieluummin lankalenkkejä roikkumaan. Ainakin itselleni tehdessä, osaan kyllä varoa käyttäessäni. (Samasta syystä muuten aiemmin hehkuttamani neuloessa päättely ei toiminut, ja päättelin näitä sukia valehtelmatta pari tuntia.)


Sukkien kuvio Muita ihania -blogin ohjeella, sieltä vähän väri-inspiraatiotakin.


Ihanat näistä tuli, kaikesta huolimatta. Lempparisukat itselle kevättalven päiviin, kun aurinko sattuu silmiin ja olo on kepeän levoton.


Ei kommentteja: