maanantai 16. syyskuuta 2013

Vieläkin omenaa

Meillä oli eilen sunnuntaibrunssin tuon talon miespuolisen asukkaan kanssa. Sen vähemmän karvaisen, koira osallistui nukkumalla pöydän alla. Vähän juhlistin ensimmäistä kaksipäiväistä vapaata viikonloppua, jolloin ei ollut mitään pakollisia menoja. Ja syksyä tietty. Keräsin aamulla pienen kimpun puutarhan syysväreistä.

 

Jatketaan nyt vielä tällä omenalinjalla, kun on kerran aloitettu. Tein amerikkalaisia pannukakkuja, mutta omenaversiona. Alkuperäinen ohje on jostain vuosien takaa ja olen jo lähteen unohtanut, mutta jos joku tunnistaa omakseen, niin kaikki kunnia hänelle. Muunlaisia pannukakkuja en ole enää tehnytkään. Saatoin ehkä paistaa turhan suuren läjän, mutta olisihan se kamalaa, jos pannukakut loppuisivat kesken!

Amerikkalaiset omenapannukakut

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 ½ dl maustamatonta tai turkkilaista jugurttia
1 muna
2 rkl voisulaa

2-3 omenaa
sokeria
kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuaisen joukkoon voisula ja jugurtti. Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaisseos jauhoseokseen ja sekoita juuri ja juuri sekaisin. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Poista omenoiden siemenkodat omenaporalla, kuori ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita lautaselle sokeria ja kanelia ja pyörittele omenarenkaat siinä. Laita lettupannulle voita, omenaviipale ja n. ruokalusikallinen taikinaa omenan päälle. Paista molemmin puolin.


Ei kommentteja: