tiistai 24. syyskuuta 2013

Pallurat rivissä

Saatatte ehkä muistaakin, että hamstrasin heinäkuussa paniikinomaisesti parikymmentä kerää Hanko-lankaa, mustaa, harmaata, luonnonvalkoista ja sinapinkeltaista.


Harmi, että lanka poistui. Pidän pehmeästä kierrätyspuuvillasta, ja se on tarpeeksi paksuakin, vitosen puikoille.


Näin liian monta ihanaa kuvaa tuollaisesta pallerovirkkauksesta (bobble crochet), mutta enpä sitten löytänyt sanalle edes suomenkielistä vastinetta. Aluksi olisin halunnut maton sängyn viereen, mutta todennäköisesti olisin ollut vararikossa ennen sen valmistumista. Päädyin sitten tyynynpäälliseen.


Tyyny on kooltaan 50x50 cm ja pallurat suunnilleen miehen peukalonpään kokoisia. Langanmenekki oli aivan järjetöntä, en olisi ikinä osannut arvioida. Lisäksi käteni kipeytyi peukalon tyvestä, jos tein enemmän kuin kaksi riviä palluroita kerrrallaan. Hitaasti, mutta varmasti ja täysin muiden juttujen välissä valmistui tämä.

 

Taustan virkkasin mustasta vain kiinteillä silmukoilla. Pitäisi tehdä tälle vielä kaveri, mutta ilman palluroita.


Ps. Meillä oli aamulla pakkasta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan tyynynpäällisen teit! :) Olisiko sulla ohjetta antaa julkisesti? Ja oliko nuo pallerot kuinka vaikea tehdä? - Sara

Miia kirjoitti...

Kiitos! Ei ollut vaikeita palluroita, pylvästä ja kiinteää silmukkaa pelkästään. Voisin joku päivä näpytellä ohjeen kuvien kera :)

Heidi kirjoitti...

Laitoinkin sulle kommenttia jo sun kesän postaukseen, mutta ei se Hanko lanka ole mihinkään poistunut. :) Ihana tyyny, voisi itsekin tehdä tuollaisen.

Miia kirjoitti...

Joo, tietysti verkkokauppojen varastoista vielä löytyy ja joistakin pienemmistä kaupoista, mutta Novitan lankakartalta se on jo poistunut eli sitä ei enää tehdä jaa suurin osa kaupoista on päivittänyt valikoimansa sen mukaan. Täälläpäin ainakaan lankahyllyillä ei enää kevään/kesän lankoja näy.