perjantai 20. syyskuuta 2013

Mitä jos Tiimaria ei enää ole?

Toissapäivänä työkaveri sanoi kuulleensa radiosta, että Tiimari on hakeutunut konkurssiin. Loppupäivän (ja vielä eilisenkin) keskustelut kulkivat tähän tyyliin "Mistä mä nyt ostan kranssintekomateriaalia? Mistä mä nyt ostan askartelujutut? Mistä mä nyt ostan halloween-juhliin koristeita? Entä kivat lahjapaperit? Pientä piristystä kotiin?". 

Pääsin ensimmäistä kertaa Tiimariin joskus ala-asteella. Olimme siskon kanssa lomalla mummulassa yökylässä. Pieni Tiimari oli täynnä kyniä ja kumeja ja vihkoja ja kirjepapereita ja tarroja ja kaikkea pienen tytön päätä pyörryttävää. Kaikkea oli hypisteltävä ja jokainen hylly ja pöytä kierrettävä moneen kertaan. Lopulta saatiin jotain vietyä kassallekin asti, mutta ennen sitä oli kulunut kolme tuntia, ja vaari oli poistunut Tiimarin ovesta kenties elämänsä viimeisen kerran (keittämään päiväkahvia). 

Yhtenä syynä konkurssiin mainittiin kilpailevat ketjuliikkeet ja askarteluliikkeet. Ehkä isommissa kaupungeissa, mutta täällä saa juuri ja juuri kyniä, paperia ja niitä joka paikassa samoja Karton tai Paletin lahjapapereita ja -kasseja. Seinäjoelta löytyy kaksikin askarteluliikettä, mutta toinen on vahvasti paperiaskarteluun painottunut ja toisessa tuntuu olevan koruihin, posliinimaalaukseen ja muuhun vastaavaan soveltuvia tuotteita. Tein vasta viime vuonna ensimmäiset kranssini, mutta näin kukkakauppa-alan koulutuksen saaneena tarvitsen yllättävän moneenkin juttuun esimerkiksi vihreää muovipäällysteistä rautalankaa. Olen löytänyt sitä vain Tiimarista ja kukkatarviketukusta, josta ostaessa tarvitsee y-tunnuksen. Onhan se totta, että melkoista krääsääkin hyllyistä löytyy, mutta paljon myös hyvää tavaraa.

Kävin eilen töiden jälkeen kysymässä paikallisen Tiimarin myymäläpäälliköltä, milloin ovet suljetaan viimeisen kerran. Ei kuulemma tietoa, voi olla tänään, huomenna, ensi viikolla tai vasta vuodenvaihteessa. Otin korin, hengitin syvään ja aloitin hamstraamisen. Onhan mahdollista, että joku jatkaa toimintaa tai että huomenna alkaa jättimäiset alennukset ja loppuunmyynti, mutta koskaan ei voi tietää. Käytin hyväksi "ota 3 maksa 2" -tarjousta ja ostin juurikin sitä rautalankaa, juuttinarua, kranssikoristeita, kirkkaankeltaista lahjapaperia, korttipohjia, lahjanauhaa ja halloween-juhlia varten mukit, lautaset ja kertakäyttöpöytäliinan (musta ei ehkä ole perusmarkettien valikoimissa) ja lähdin aivan liian paljon köyhempänä kotiin. En tiedä, miten kauan 180 metriä rautalankaa riittää, mutta toivottavasti niin kauan, että löydän jonkun toisen sitä myyvän paikan.

Ei kommentteja: