perjantai 5. heinäkuuta 2013

Voi Novita, minkä teit!

Kierrätyspuuvillainen vähän paksumpi Hanko-lanka on ollut aikoinaan ihastusta ensi hipellyksellä. Alkuvuodesta sitä vielä tuli sinapinkeltaisena, joka on yksi suosikkivärejäni. Mietin ja mietin ja mietin vielä vähän lisää, mitä siitä tekisin. Jossain vaiheessa keväällä päässäni hahmottui pallerovirkkauksella (bobble stitch, älkää kysykö, mitä se virallisesti suomeksi on) ja kaksinkertaisella langalla tehty raitamatto sängyn viereen. Siihen olisi kulunut lankaa yhden vararikon verran, joten vakuutin itselleni, ettei sellainen meidän makuuhuoneeseen edes sopisi. Seuraavaksi mietin Juhannusruusu-maton ohjeella tehtyjä tabletteja keittiön pöydälle, mutta kutosen puikoille tarkoitettu lanka tuntui hieman paksulta siihen. Hätää suunnittelun kanssa ei kuitenkaan ollut, koska onhan sinapinkeltainen hyvinkin selkeä syysväri.


(Pidän kovasti noista tekstipätkistä Novitan lankojen vyötteissä. Harmi, kun ei ole aiemmin tullut mieleen kerätä niitä talteen.)

Toissapäivänä vihdoin keksin, mitä teen sinapinkeltaisesta (ja mustasta ja luonnonvalkoisesta ja harmaasta) Hangosta. Novita oli tosin järjestänyt kivan yllätyksen, ensimmäisellä lankahyllyllä oli enää yksi roosan värinen kerä jäljellä. Toisessa oli vielä normaalit hinnat, mutta hyllyn reunassa "P" kertomassa langan poistuvan. Tiedättekö sen paniikinomaisen tunteen, kun seisoo lankahyllyn edessä miettimässä, ostaisiko tästä normaalihinnalla vai ottaisi riskin ja kävisi seuraavana päivänä katsomassa, onko muualla alennettuna vielä jäljellä?

 

Ympäri kaupunkia ajelemiseen ja paniikkihamstraamiseenhan se lopulta johti. Yritin hahmottaa langan menekkiä vyötteestä, jossa kerrottiin naisten M-kokoiseen paitaan menevän n. 900g (Novitan sivuilla tämä määrä on n. 500g, melkoinen heitto.) ja ostin 20 kerää, jonka olisi parasta riittää.

Pieni vilaus aloitetusta projektista. Palleroita sieltä on tulossa!


Ps. Novitan Syksy-talvi 2013 -lankakartta löytyy täältä. Eikö teistäkin keväänvihreä ole varsin syksyinen väri sinapinkeltaiseen verrattuna?

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Kaunista mattoa? tulossa. Novitan Hanko lankaa saa netissä aika monesta paikasta. Roosaa saa edelleenkin esim. Prismoista. Itse juuri metsästän beigeä ja meleerattua ruskeaa.