perjantai 24. toukokuuta 2013

Kanavoileipäkakku

Isällä on vihreäkantinen ruutuvihko, jossa on reseptejä, lähinnä käsin kirjoitettuja, mutta myös lehdistä leikattuja. Vihko on vanha, enkä muista, että sinne olisi kovinkaan montaa ohjetta enää lisätty. Siellä on kokeiluja ajalta ennen minua ja kokeiluja, joista tuli lapsuuteni vakkariruokia. Siinä vihossa on lehtileike, jonka pitkä ja kapea soiro on taitettu sivujen väliin. Se on kanavoileipäkakku, ja sitä tehtiin meillä kaikkiin juhliin. Pienenä söin vain isän leipoman leivän kuorta kanatäytteen jämien kanssa, koska en tykännyt tuorejuustosta enkä sienistä. Sienet eivät ole vieläkään herkkua, mutta sieniä syvästi inhoava pappa ei ole vieläkään niitä tässä kakussa maistanut (eikä asiasta ole mainittu).

Pari viikkoa on tehnyt mieli tehdä kanavoileipäkakku. Johtuu varmaan juhlien puutteesta. Viikonloppuna syöjiä toivon mukaan on enemmän kuin kaksi, joten käytin tilaisuuden hyväkseni. Leivästä minulla ei ole ohjetta, koska teen tämän aina paahtoleipään. Leivän leipominen kuuluu isälle. Jostain syystä kasvistäytettä jää aina yli. Jos sitä loppua ei halua syödä leivän päällä, kannattaa tehdä kanatäytettä 1½-kertainen annos. Ohje on ajalta, jolloin yrtti- ja ruohosipulituorejuustot olivat suunnilleen ainoat maut, mutta itse suosin paprikaa. Kuvakin on viime juhannukselta, koska unohdin ostaa koristelua varten jotain.


Kanavoileipäkakku

16-24 viipaletta paahtoleipää (riippuen kakun koosta)
 kasvislientä kostutukseen

kanatäyte
n. 700 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
300 g majoneesia
1½ tl currya

kasvistäyte
200 g herkkusieniä
1 paprika
½ purjoa
200 g tuorejuustoa
75 g majoneesia

kuorrutus
400 g tuorejuustoa
(75 g majoneesia)

koristeeksi esim. kirsikkatomaattia, persiljaa, paprikaa yms.

Paista kanat, pilko suikaleet ja sekoita joukkoon majoneesi ja curry. Pilko kasvikset hienoksi ja kuullota öljyssä. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja majoneesi. Kokoa kakku. Alimpaan ja ylimpään väliin kanatäyte, keskimmäiseen kasvistäyte. Poista paahtoleivistä reunat ja kostuta jokainen leipäkerros kasvisliemellä. Anna makujen tasaantua kelmun alla jääkaapissa yön yli. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja notkista halutessasi majoneesilla. Kuorruta ja koristele.

Ei kommentteja: