lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kotoisat matot

Kuin huomaamatta, lähes kaikki kotimme matot ovat pikkuhiljaa vaihtuneet itsetehtyihin. Virkkaus on aina ollut mulle jotenkin mysteeri, mutta arvoitukset aukesivat pikkuhiljaa, kun luin ahkerasti Viivin virkkausnettiä. Nytkin olisi innostus hakea vähän matonkuteita ja pistää puikko heilumaan! Noissa matoissa on se hyvä puoli, että ne valmistuvat  ainakin itselläni nopeammin kuin esimerkiksi villasukat, vaikka isoja töitä tavallaan ovatkin.

Olohuoneen matto. Virkattu trikookuteesta, halkaisija on noin 170cm ja kudetta meni sellainen 5-6 kg. Ohje löytyi Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta ja on tämä kuuluisa Juhannusruusumatto.

Makuuhuoneen matto on tehty samasta kuteesta ja samalla ohjeella vähän soveltaen. Halk. 90cm ja tässä on noin 1 1/2 kg kudetta.

Vessan matto on sinisenharmaata trikookudetta, jota meni alle kilo ja se on noin 80cm. Ohjetta en muista, mutta kaipa se tuolla jossain arkistoissa on. (kissat ja koirat vierailevat varmasti usein tässä blogissa. meillä kun on lähes mahdotonta kuvailla, ilman että varsinkin kissat eivät änkisi kuvaan.)

Tämä mustavalkoinen on ihan ensimmäinen mattoni, johon leikkasin kuteet itse vanhoista vaatteista ja lakanoista.  Ei nyt mitenkään erityisen kaunis, tuollainen räsymattomainen, mutta kelpaa :)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: