perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kirpparikankaille uusi elämä

Ostin eilen kirpputorilta ylihinnoitellun pussillisen Marimekon tilkkuja. Tai no, muutama euro tuskin kovinkaan monen mielestä olisi ylihinnoiteltua, olihan siinä paljon kangasta. Osa tilkuista kuitenkin oli pieniä ja osa hulpioreunan vierestä ilman kuviota. Olen välillä neuroottisen tarkka kirpputorihinnoista, mutta nuo kirkasväriset tilkut vetivät jotenkin käsittämättömällä tavalla puoleensa (paitsi tuo Unikko, en voi sietää sitä).


Hempeämpiäkin sävyjä löytyi ja tietty musta-valkoisia kuvioita. Niitä rumimpia en jaksanut edes kuvata. Ehkä pidän niitä ompelukoneen paininjalan alla ja testailen niihin tikkauksia.


En ole vielä keksinyt, mitä noista tekisin. Mitään kovin suurta niistä ei edes saa, mutta ehkäpä pussukoita tai siskontytön leikkeihin jotain. Näin kerran setin, jossa oli neljä kuppia ja kankaiset teepussit, se maksoi 50 euroa. Tuosta tilkkumäärästä saisi aika monta teepussia.

Nämä viime kesän kirpparilöydöt odottavat innostusta nostaa ompelukone esiin. Pitäisi vain käydä ensin ostamassa vuorikangasta, leveää kuminauhaa ja resoria. Ylempi on pöytäliina ja alempi verho, mutta kumpikin saa uuden elämän hameena.Ihan oikeassa kangaskaupassa olen käynyt ostoksilla muistaakseni kolme kertaa. Saisin sellaisesta ehkä metrin puuvillakangasta näiden kirpparikankaiden hinnalla.

Taidan jättää tilkkuideat vielä kehittymään ja keittää vähän lisää kahvia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, toi olis kyl kivaa puuhaa! Mäki saisin noista paljon ideoita, mut en varmaan osaisi toteuttaa. Ompelukonetta käytän lähinnä lahkeiden ja verhojen lyhentämiseen, sekä miehen kalsareiden korjaamiseen xD Jospa löytäis jostain ala-asteen käsityökirjan... -M-

Miia kirjoitti...

Itsekin tein aselevon ompelukoneen kanssa vasta viime syksynä. Toteutus ei välttämättä vastaa ideaa, mutta katsotaan, miten käy. Eiköhän sitä tekemällä opi.

Hilla-Marja kirjoitti...

Diilaa mulle toi "ruma" unikko! Äiti käyttää tota kuosia keittiössä, niin voisin yllättää sen jollain lautasliinalla tms.
Ootko muute lukenu sitä Marimekon Surrur-kirjaa (vaimikäseoli)? En tiiä onko, mutta siinä vois olla käyttövinkkejä säälittävän pienillekin tilkuille.

Miia kirjoitti...

Se on säälittävän pieni, ehkä patalapun kokoinen jos sitäkään, mutta voin siirtää sen kirjekuoressa sun ongelmaksi.