keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Pikkutöppöset

En ole koskaan huovuttanut mitään. Jostain syystä miellän huovutetut asiat keski-ikäisiin hieman omalaatuisiin naisiin. Sellaisiin, jotka saattavat olla päästä varpaisiin samassa värissä, tai vaihtoehtoisesti jokainen vaatekappale eri väriä, mutta ei missään nimessä mustaa, valkoista tai harmaata. Sellaisiin, joihin törmää käsityöpiireissä ja kotiseututapahtumissa. Mitenkään pahalla en tätä sano (ei minullakaan ole aikomus verhoutua musta-harmaaksi keski-ikäistyttyäni), tuo vain sattuu olemaan ensimmäinen huovutetuista jutuista tuleva mielikuva. Sen sijaan ihan perinteisistä huopatossuista pidän, sellaiset minullakin on ihan pienenä ollut, punaisena. On ne vieläkin tallessa.


Pitkin syksyä ja talvea huovutettuja tossuja varrella ja ilman tuli eteen Internetin ihmemaailmassa. Jotenkin sivuutin ne täysin. Näillä pakkasilla mielessä on käynyt aina toisinaan, miten lämpimät sellaiset olisivat. Paljon paremmat kuin tavalliset villasukat. En kuitenkaan saanut aikaiseksi, kun monilla on tuntunut menevän huovutus vähän pieleen. Eroja pesukoneissa ja sellaista. 

Hetken mielijohteesta päätin kuitenkin tehdä töppöset työkaverin vauvalle. Voin kertoa, että epäilys oli suuri, kun nuo ylemmän kuvan neulomukset sain valmiiksi. Onhan ne aivan valtavat pienelle vauvalle. Junasukat häälyivät mielessä varavaihtoehtona. Ja olihan niissä pesukoneissa eroja. Kaksi kertaa sai pestä tavallisella ohjelmalla ja heittää vielä kuivausrumpuunkin lopuksi, että kutistuivat ja huopuivat tarpeeksi.


Tulihan niistä aika söpöt! Varteen neuloin vain joustinta Novitan Woolilla. 100% villaa siis nämä töppöset, varmasti lämpimät. Toivottavasti tuli sopivan kokoiset, tuo vauvojen jalan kokoarviointi ei ole vahvinta osaamistani.


Ohje täältä, suosittelen.

1 kommentti:

Mrs.Marple kirjoitti...

Oi nää on söpöset!

Nyt tekis mieli huovuttaa ittellekin töppöset tahi tossut :D
Kaapista löytyis kyllä runsaasti hahtuvaa...