maanantai 26. elokuuta 2013

Viikonlopun saalis

Viikonloppu tuli vietettyä ihan kotikotona, eikä sieltä tälläkään kertaa tyhjin käsin lähdetty. Isän muorin talo sijaitsee naapurissa. Itse muori on sieltä pois muuttanut jo 90-luvun alussa ja kuollut 2000-luvun alussa, joten ihan hirveästi aarteita siellä ei enää ole. Kiva käydä kuitenkin. Tällä kertaa tein löytöjä!


Riihimäen lasin kolme 2 litran tölkkiä löytyivät karjakeittiöstä. Karhutölkki on lempparini. Ilvestölkki oli ainoa kannellinen ja saman mallin isompaan tölkkiin löytyi yksinäinen kansi. Tuo keskimmäinen on vähän oudompi, lasi on vihertävän sävyistä kirkasta, toisella puolella on neliapilan kuva ja toisella lukee Riihimäki, samoin pohjassa.


Säästän teidät ennen ja jälkeen kuvilta. Tölkeistä tuskin näki läpi, yhdessä oli vähintään 20 vuotta sitten homehtunutta hilloa ja toisessa mm. muumioitunut hiiri ja pieni pääkallo. Kaiken jynssäämisen ja pesuaineiden jälkeen uskallan luultavasti laittaa näihin vaikkapa jämälankoja.


Samaisesta karjakeittiöstä löytyi kirkkaanpunainen emalikattila. Se odottaa todennäköisesti myöhäisempää syksyä, havukasveja ja valkoista callunaa.

Kävin lauantaina Parkanon kehräämöllä ihka ensimmäistä kertaa. Olisin todennäköisesti viihtynyt sulkemisaikaan asti, ellei sisko olisi ollut mukana. Paljon kuteita, lankoja (myös ajat sitten poistuneita), nappeja ja tarvikkeita. Parasta oli myymässä ollut vanha vaari. Käykää ehdottomasti, jos satutte sielläpäin olemaan! Itselle lähti mukaan 4,6 kiloa kuteita (oranssia ja keltaista, alla ihanan vääristyneet värit) ja kolme kerää harmaata Tempoa. Tempoon olen aikoinaan kehitellyt palmikkopipon ohjeen, se on juuri sopivan paksuinen lanka ja ainoa, josta tehdyllä pipolla tarkenen 30 asteen pakkasessa.


2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Hei, minkä kokoinen tuo ylimääräinen kansi on? Löysin itse kaksi 3 litran ilvestölkkiä ja karhutölkin, sekä yhden kannen, joka on liian iso kaikkiin purkkeihin. Olisitko halukas myymään tuota ylimääräistä kanttasi?

Miia kirjoitti...

Tuo on 12cm halkaisijalta. Taidan vielä odotella, jos sopiva tölkki tulisi vastaan :)