lauantai 31. elokuuta 2013

Metsäretki ja muuta lauantaipuuhaa

Tänään on ollut ensimmäinen normaali vapaa lauantai ja olen tehnyt vaikka mitä. Luulin silti työpäiväksi, kun heräsin. 

Käytiin aamupäivällä viemässä Memmen tavaroita kirppikselle, ja samalla reissulla löysin Pessin ja Illusian, vieläpä oikein hyväkuntoisen vuodelta 1951. Ihana! Olen halunnut tämän omaksi jo kauan, mutta ainoa vastaan tullut kappale oli kallis ja kansi repsotti melkein irti. Tästä on tullut jotenkin hämmentävän oloinen elokuva jonain jouluaattona. Muistan vain Jorma Uotisen karmivana Ristilukkina ja, etten nähnyt loppua, koska kummisetä tuli tuomaan joululahjaa.


Iltapäivällä lähdettiin metsäretkelle. Keräsin sangollisen puolukoita, niitä oli mielettömän paljon. Keräisin enemmänkin, mutta kenelläkään ei tunnu olevan tarvetta, ja itse tulee käytettyä vain vispipuuroon. Samalla tuli katsottua hyviä kranssimateriaalin keruupaikkoja talvea varten.Eväät oli tietysti tehtävä, retkelle kun lähdettiin, vaikkei varmaan juuri tuntia kauempaa oltukaan. 


Näin tässä yhtenä yönä unta, jossa kuorrutin kermavaahdon ja vaniljarahkan sekoituksella omena-kanelimuffinsseja. Vaikutti sen verran kokeilemisen arvoiselta idealta, että muffinssit ovat jäähtymässä (vähän jo maistettiinkin) ja kunhan saan kuorrutettua, tulee niistäkin sepustusta.

Blogikin vaihtoi ilmettä syksyisempään. Muutin bannerin kuvan kokoa varmaan seitsemän kertaa ennen kuin siitä tuli oikean levyinen. Olisi varmasti jokin yksinkertaisempikin tapa. Siirryn villasukan pariin lepuuttamaan tietotekniikan repimiä hermojani.


2 kommenttia:

Talvikettu kirjoitti...

Mmm puolukoita. Ihme että oot niitä saanut vielä kerätä, Lakaluomalta on kaikki viety maksullisten poimijoiden toimesta.

Miia kirjoitti...

Vähän kyllä jännitti, kuinka tänä vuonna käy. Viime vuonna ehti thaimaalaiset ensin, ja sai sitten itse kerätä käsin sieltä täältä poimurin jättämiä.