keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Unisukat jämälangasta

Unisukat valmistuivat jo sunnuntaina, mutta kuvaamaan ei muka ole ehtinyt. Enpä olisi uskonut tuollaisiakaan koskaan tekeväni, kun en osaa nukkua sukat jalassa. Huono ääreisverenkierto saa jalat (ja kädet ja nenän) välillä niin jääkalikoiksi, että se häiritsee nukkumista enemmän kuin sukat. Ja tuleehan ne potkittua jaloista sitten, kun saa varpaat lämpimiksi.



Unisukat on ollut tehtävien listalla jo pidemmän aikaa, mutta ihan oikeasti, ketä kiinnostaa tehdä sukat, joita käyttää öisin peiton alla. Niinpä. Langaksi valikoitui Novitan Polkua jäminä. Periaatteessa tuossa on villaa ja tekokuituja suunnilleen samassa suhteessa kuin sukkalangoissa, mutta koostumus on tuollainen hötyinen lanka, jota kiertää ompelulangan tuntuinen säie. Ihanan pehmeät ja ohuen tuntuiset sukat siitä tuli.



Joskus muinoin, ehkäpä syksyllä 2011, kun tuo lanka vielä oli kauppojen hyllyllä, neuloin siitä kaksinkertaisella langalla ponchon. Hieman harmittaa, etten ollut tällainen lankahamsteri vielä tuolloin, sen verran ihanaa  tuo oli, ja mitä värejä siitä löytyikään.



Ps. Novitan syksy/talvi -lankakartta on ilmestynyt! Mitäs tuumaatte?

Ei kommentteja: