keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Toisenlainen kauraleipä

En tiedä miksi, mutta en halua käyttää kuivahiivaa mihinkään "oikeaan" leipomiseen, kuten pullaan tai leipään. Arki-illan pikasämpylöihin, pizzapohjiin ja sellaisiin se kyllä menee. Nyt oli pakko leipoa, kun jääkaapissa on simaa varten ostettua tuorehiivaa. 


Vettä 3,5 dl, puolikas hiiva, vähän siirappia, suolaa ja öljyä, näppituntumalla kaurahiutaleita, kauraleseitä ja kolmen viljan sämpyläjauhoja. Jätin taikinan reilusti löysäksi, kohotin puolisen tuntia, kippasin leivinpaperille, vähän jauhoja ja muotoilua ja kylmään uuniin, 225 astetta ja n. 40 min. Lopptuloksena mehevän pehmeä sisus ja rapsakka kuori.


Ei kommentteja: