sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Glögijuustokakku

Tein synttärikahveilleni glögijuustokakkua. Yllättävän hyvää, vaikken suuri glögin ystävä olekaan. Ohjeita löytyi valtavasti, mutta tämä on oma variaationi.


Glögijuustokakku

Pohja:
200 g pipareita
75 g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
1-1½ dl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 appelsiini
4 liivatelehteä

Kiille:
3 dl glögiä
3 liivatelehteä

Murenna piparit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 10 min. Sekoita tuorejuustoon siivilöity tomusokeri, piparkakkumauste, raastettu appelsiinin kuori ja rahka. Vaahdota kerma ja yhdistä juustoseokseen. Purista liivatteista vesi ja sulata puristettuun ja kuumennettuun appelsiinin mehuun. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa mieluusti yön yli. 

Kiillettä varten liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 10 min. Sulata ne tilkkaan kuumennettua glögiä ja sekoita ohuena nauhana glögiin. Laita glögi hetkeksi jääkaappiin, jotta se muuttuu paksummaksi, ja sekoittele välillä. Lusikoi kakun päälle ja anna hyytyä vielä vähintään kuusi tuntia.

Ei kommentteja: