Lapsuuden kesinä mökillä juotiin monesti mummun tekemää Louhisaaren juomaa. Jostain se tuli taas mieleen ja päätin kokeilla itsekin juhannukseksi. Ohjetta katsoin vähän sieltä sun täältä, eipä niissä suurempia eroja ollut.
Louhisaaren juoma
4-5 l mustaherukan lehtiä
2 sitruunaa
5 dl sokeria
5 l vettä
herneen kokoinen pala hiivaa
Huuhtele mustaherukan lehdet. Pese sitruunat, kuori, poista valkoinen osa ja viipaloi. Laita sankoon lehdet, sitruunan kuoret ja viipaleet, sokeri ja kiehuva vesi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liota hiiva haaleaan veteen ja sekoita joukkoon. Jätä kannella peitettynä huoneenlämpöön. Pullota seuraavana päivänä ja säilytä viileässä. Juoma on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti