keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Paahdettu kaurapuuro, sunnuntaiaamun luksusta

Keitän itselleni arkiaamuisin kaurapuuron. Veteen, ilman voisilmää, ja syön maidon kanssa. Vapaa-aamuina juon vain liikaa kahvia kaikessa rauhassa.Viime viikolla törmäsin paahdetun kaurapuuron ohjeeseen, ja se vaikutti sen verran herkulliselta, että oli pakko kokeilla. Ei mikään arkiaamun juttu, vaan sunnuntailuksusta.


Kahdelle keität puuron näin: Sulata kattilassa 1 rkl voita. Nakkaa sekaan 2 dl kaurahiutaleita ja paahda niin, että saavat väriä, älä polta. Lisää 4 dl maitoa, kiehauta ja hauduta sitten matalalla lämmöllä kannen alla 10-15 min. Mausta ripauksella suolaa ja nauti. Itse söin omatekoisen vähän kirpsakan omenahillon kanssa. Oli hyvää!

1 kommentti:

Irena kirjoitti...

Itse monesti paahdan.

Niinkuin vahingossa, kun unohtaa riittävän pitkäksi aikaa liian kuumalle levylle maitopohjaisen puuron.

Mutta pitänee testata tätä tahallaan paahdettua, kiitti reseptistä! :)