torstai 28. toukokuuta 2015

Kesän alkua puutarhassa

Tämän tytön kaikki liikenevä vapaa-aika sateettomina päivinä kuluu tuolla puutarhassa. Paljon on tänä keväänä jo saatu aikaan ja paljon on vielä tekemättä. Parasta puutarhassa kuitenkin on, ettei se ole koskaan valmis. Juuri nyt kaikki tuntuu kasvavan huimaa vauhtia. Olin viikonlopun pois kotoa, ja tuolla oli aivan erilaista muutaman päivän tauon jälkeen. Kuvapläjäys tiistaiaamulta.
















maanantai 25. toukokuuta 2015

Voihan Persikka!

Kaikki lähti tästä leipäkorista. Se on Vallilan Persikkaa, ja voitin sen naapurin blogiarvonnasta. Hetken koria katseltuani aloin haaveilla samaisesta kuosista kappana keittiön ikkunassa. Voi se olisi ihanan raikas ja piristävää vaihtelua, niin paljon kuin keltapohjaista Puutarhurin parhaat -kangasta rakastankin. Ohimennen vilkaisin Anttilan Vallila-kulmauksen ja googlettelin Persikka-kappaa. Kuinka ollakaan edellisen kevään mallistona se oli aikalailla loppuunmyyty, etenkin tuo pinkki (olenko kertonut, että inhoan pinkkiä?). Ihan loogista siis, että kehitin siitä jonkinlaisen pakkomielteen.


Sitkeän (päivittäisen) googlettelun ja samojen verkkokauppojen läpikäymisen tuloksena sain kuin sainkin tilattua sivuverhon. Kyllä, halusin tuota niin paljon, että maksoin valmiiksi ommellusta vääränlaisesta verhosta, että sain sen leikattua palasiin ja ommeltua uudestaan. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi Vallilan verhot myydään yksittäin eikä pareittain, mutta tällä kertaa olin siitä erityisen onnellinen.


Ihan niin helpolla ei uutta verhoa tietenkään saanut. Ompelukone kärähti, kuten jo aiemmin kerroinkin. Ompelin verhon lisäksi tyynynpäällisiä lopusta kankaasta ja viime keväänä ostetusta raitakankaan palasta. Viikko piti välissä odottaa, että ehdin mummun koneella surauttamaan viimeiset saumat.


Siinä ne nyt on! Olen kyllä oikeasti silittänyt nuo, mutta siitä on jo aikaa.


sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kukka hommeleita

Täällä on mennyt suunnilleen alla olevien kuvien mukaisesti jo monta viikkoa. Tälle kesää on ihan turha suunnitella mitään ihania kukkaistutuksia pihalle. Kunhan nyt edes loppukesästä hippasen nurmikko kasvas, ettei kaikki multa ja rapa tulis sisälle. Nimimerkillä: imurointiin kyllästynyt. 

Toi salaojaremontti ei oo mitään kovin kaunista katteltavaa, joten se siitä. Nyt on vielä loppu pihaki käännetty ympäri, eli tympeen näköstä on. Sempä takia aattelin siirtyä välillä sisälle tekemään jotain mukavampaa. 
Tämmösii kävin hakemassa ja toi istuttaminenhan ei oo ihan mun lemppareita. Oon niin kauhee sottaamaan ton mullan kanssa.

Pikkasen koristekiviä muutamaan istutukseen. Oon kovasti tykästyny niihin.
Sai vihdoin käyttöä Miialta saatu mini kasvihuonekin. Se oli alunperin puunvärinen, mutta maalasin sen sitten valkoseksi. Vissiin vielä pitäis mennä tohon pihalle pyörähtää tekemään jotain, joten mukavaa tulevaa viikkoa! :)

torstai 14. toukokuuta 2015

Laiska päivä

Tänään en ole saanut oikein mitään aikaiseksi. Väsyttää ja laiskottaa. Johtuukohan tuosta ties monettako päivää jatkuneesta vesisateesta. Mutta tässä taannoin olin hyvinkin aikaansaava. Tein nimittäin lampun! Liimailin riisipaperivarjostimeen suodatinpusseja ja siinä se sitten on.


En oikein osannut kuvata tuota niin että välittyisi se, miltä se näyttää oikeasti. Se on myös paljon isompi kuin mitä kuvista voisi päätellä.


Tykkään tuosta ihan superpaljon ja se löysi paikkansa makkarista. Niin ja mallia otin täältä. Kuvatkin on paljon parempia tuolla!

Heti kun koira kotiutuu, mä lähden lenkille tuonne vesisateeseen ja toivon että piristyn ennen Leijonien peliä!

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Pientä näpertelyä

Hellou, pitkästä aikaa. Jotenkin en saa aikaiseksi aloittaa mitään isompaa neulonta- tai virkkaustyötä. Aikaa ei ole, ja ovella kolkutteleva kesä houkuttelevat tekemään vain jotain pientä ja nopeasti valmistuvaa. Joten tälläisiä mä oon täälä duunaillut.


Kaksi tölkistä irrotettua renksua yhteen virkkaamalla. Kaveri oli tulossa käymään ja pyysin tuoda tölkkien klipsuja, mikäli heiltä löytyisi. Sain sitten pringlespurkillisen niitä :D Ajattelin, että tälläiset avaimenperät voisivat olla kivoja pieniä lahjoja. Ohjeen nappasin täältä.




Miian tiskirätit oli sen verran suloisia, että mun oli myös ihan pakko tehdä samanlaisia tuolla siksakvirkkauksella.


tiistai 12. toukokuuta 2015

Torstai oli toivoa täynnä ja siihen se sitten jäikin

Olisi ollut pitkä tarina blogiarvontavoitosta ja sen aiheuttamasta pakkomielteestä, saksitusta kalliista valmisverhosta ja uudesta keittiön kapasta, kaapista löytyneestä viime kevään kankaasta ja muutamasta tyynynpäällisestä, mutta se saa vielä odottaa. Tyynynpäälliset jäivät kesken, ja treffit mummun ja ompelukoneen kanssa on sovittu vasta torstaiksi. Viime torstaikin oli toivoa täynnä, kunnes armas ja uskollinen Singerini kärähti, ihan kirjaimellisesti.


keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kasvihuone kevätkuntoon

Mies teki minulle pari kesää sitten kasvihuoneen. Kasvihuone-sana tosin antaa jotenkin väärän vaikutelman. Kyseessä on tuollainen suhteellisen kookas rakennelma puuvajan päädyssä. Se on tehty valokatetta lukuun ottamatta kierrätysmateriaaleista: vanhoista ikkunoista, purkulaudoista ja jopa puulaatat maassa ovat olleet alunperin edellisen asuntoni parvekkeella. Toisin sanoen se näyttää hyvin minulta. 

Tänä vuonna kesä ei päässyt yllättämään, ja ehdin hieman laittaa kasvihuonetta kevätkuntoon. Maalattiasta puski auttamatta rikkaruohoja läpi, joten se peitettiin maisemointikankaalla. Olen jokseenkin skeptinen sen suhteen, että mikään oikeasti pystyisi  estämään rikkakasvien järjettömän kasvuvoiman, joten tämä kesä saa toimia testinä ennen kuin kankaan päälle levitetään mitään muuta.


Edellisten kesien kokemuksella voin kertoa, että ne hemmetin rikkakasvit työntyvät läpi jopa alareunan tiilistä. Ulkopuolellekin piti saada jotain estettä siis, mieluusti nätin näköistä. Kaivoin nurmikkokerroksen pois, laitoin maisemointikankaan ja aloin kärrätä järjetöntä kivimäärää.


Jottei aivan tylsäksi menisi, jätin koloja kivikkokasveille. Homma on vielä jokseenkin kesken, mutta valkoista ja pinkkiä patjarikkoa olen jo istuttanut, samoin luikertelevaa maksaruohoa, jota revin nokkosten seasta yhdestä ryteiköstä. Joitakin kivikkokasveja on vielä odottamassa (samoin toinen kivikko), ja äiti tuo vielä lisää omasta pihastaan.


Tältä kasvihuoneessa näytti sisäpuolelta kankaan ja puulaattojen jälkeen. Pikkulavoille tulee kasvusäkkeihin kurkkua, kirsikkatomaattia, vesimelonia ja paprikaa, osa kylläkin varmaan ruukkuihin, että mahtuu. Kuvassa ei näy tuo oikea peränurkka, sinne jätin tilan viiniköynnökselle. Tuo kolo sen sijaan kaipasi jotain koroketta yrttipurkeille.


Ja katsokaa, miten ihana vanha kaappi sinne löytyi! Toinen ylälaatikko puuttui, samoin toinen ovi, eikä jäljellä olevassakaan ole saranoita kiinni. Vähän puuöljyä sudin pintaan suojaamaan kosteudelta.


Kaappi sopi niin täydellisesti kasvihuoneeseen, että hypin ja kiljahtelin riemusta. Sinne mahtuu kaikki purkit ja istutusvälineetkin.


Ja mitä aarteita tuo kaappi pitikään sisällään! Kolme vanhaa kirjaa: kuvitetun Raamatun, Laskennon oppikirjan ja Lukukirjan.


Laskennon kirja taisi olla vanhin.


Lisäksi sieltä löytyi läjä ruosteisia hevosenkenkiä, joista yksi pääsi sisustuskaupan loppuunmyynnistä löydetyn ötökkätaulun kanssa oven päälle.


Samaisesta sisustuskaupasta olen joskus syksyllä ostanut tämän roikkuvan asian. Käyttötarkoitusta sillä ei vieläkään ole, mutta sen verran se huuteli minulle, että pakko se oli kotiin kantaa.


Enää kasvit puuttuvat!

lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappuherkuttelua

Täällä on herkuteltu urakalla vapun ja pitkän viikonlopun kunniaksi. Eilen paistoin perinteisesti munkkeja. Talo ei palanut tälläkään kertaa, ja kummasti tuo urakka tuntuu vuosi vuodelta pienemmältä. Simakin onnistui hyvin.


Tänään oli vuorossa Eikun järkkäämää vappubrunssia. Tein sinne perunasalaattia varhaisperunoista ja mansikka-raparperibritan. Britakakkua tuli kokeiltua ensimmäisen kerran vuosi sitten, ja samalla ohjeella mentiin nytkin.

 

Raparperihillokkeen tein viime kesän (?) Ruokapirkan ohjeella. Veden jätän pois, raparperista irtoaa nestettä kuitenkin sen verran. Tällä ohjeella tulee ihanan kirpsakkaa. Olen täysin ihastunut noihin takakansien piirroskuvin kuvitettuihin ohjeisiin, siksi tuokin on tallella. Pitäisi kehystää, jos vain joskus muistaisi kehyksen ostaa.


Pohjan ohje löytyy täältä. Tuo on sitten for dummies -tyylillä, järjettömän rasittavaa löytää ohjeesta itse asia. En edes tiedä, miksi olen tuolla ohjeella alkanut tehdä, mutta hyvää tuli, joten en muuta ole kokeillutkaan. Tällä kertaa mentiin ulkomaalaisilla mansikoilla ja raparperilla, seuraavaan ehkä saa jo omalta pihalta.